24.2.2023. 20:32
0
Saša Matić odbio hit koji je njegovom bratu promijenio život
Pjevači često umiju da kažu da pjesma pronađe izvođača, a ne izvođač pjesmu, a sa tim se slaže i jedan od najpopularnijih - Dejan Matić.

Nedavno se pričalo da je jedan od njegov najvećih hitova "Niko i neko" trebao da završi u rukama njegovog brata Saše, kao i da mu je žao što se ta numera nije našla na njegovom repertoaru.

"Nije mu žao, nego je odbio. Rekao je da nije to on i ja sam došao kod Slavkonija, bila je neka Liga šampiona sjećam se i on mi kaže da želi da čuje moje mišljenje za tu pjesmu, a ja kad sam čuo odmah sam rekao da je to to", prisjetio se Dejan, kome se kao i mnogim njegovim kolegama desilo da pjesma zaživi "sa zakašnjenjem".

"Bio je Grand festival, čini mi se 2006. godina i tada pjesma nije osvojila nijednu nagradu, ali je poslije šest mjeseci bila hit, najslušanija pjesma u tom periodu. Jednostavno pjesma koja je meni promjenila život sigurno", ponosno je ispričao Matić.

Ipak, i njemu se tokom dvije decenije bogate karijere desilo da je odbio pjesmu koja je postala jedan od najvećih hitova na estradnoj sceni.

"Moram da priznam da je bilo situacija da sam i ja odbio neke pjesme, ali mi nije žao danas jer pjeva moj brat i veliki prijatelj Jovan Perišić. Odbio sam pesmu 'Rado te se sjetim ljubavi stara'. Taman što sam izdao album i ponuđena mi je ta pesma, ali nisam htio ljude da kočim i da me čekaju, kada ću ja to da snimim i da izdam. Rekao sam Maretu tada 'Ako ne prodaš pjesmu dok ja budem snimao sljedeći album, to je to onda suđena je, a ako je prodaš želim sreću onome ko je bude pjevao'. I eto snimio je Jovan i kao da sam je ja snimio", otkrio je Dejan koji tvrdi da uvijek radi sve iz srca, što je samo jedan od razloga zbog čega je omiljenim među kolegama i publikom, prenose Nezavisne.

(A. Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.