11.5.2024. 14:17
1
Novi skandal na ovogodišnjem Eurosongu: Pogledajte kako je finska voditeljica odbila da izgovori Izrael
FOTO: Screenshot
Još jedan skandal koji u pozadini ima izraelske zločine nad Palestincima potresao je Eurosong.

Naime, na sinoć održanoj generalnoj probi izvedena je i simulacija glasanja. Kao što je poznato, s obzirom da na Eurosongu glasa  37 država, voditelji koji se javljaju iz svake od zemalja saopćavaju samo kome dodjeljuju 12 poena. U sinoćnjoj simulaciji glasanja predstavnica Finske je trebala dodijeliti 12 ponea Izraelu.

međutim, kada je došao red na Finsku da glasa voditeljica je rekla: "I 12 poena ide u... Irsku".

Voditeljica u areni u Malmeu se našla u "neobranom grožđu" zbog ove iznenandne promjene scenarija, te je pokušala da spasi situaciju tako što je rekla: "Nismo vas baš čuli, kome dajete 12 poena", na šta je predstavnica Finske ponovila: "Irskoj2.

Proba je odmah prekinuta, a nedugo nakon toga u program se uključio direktor ovogodišnjeg takmičenja Martin Oesterdahl, koji je rekao kako, prema ranije predviđenom planu za simulaciju glasanja, 12 poena ide Izraelu.

Kako je izgledala ova scena možete pogledati u videu.

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.