11.5.2024. 12:42
0
Nizozemska neće nastupiti u velikom finalu Eurosonga, eliminirana zbog Izraela
Pjevač Jost Klajn, predstavnik Nizozemske se neće takmičiti u velikom finalu ovogodišnjeg takmičenja za pjesmu Eurovizije.

Švedska policija istraživala je žalbu ženskog člana produkcijske ekipe poslije incidenta nakon njegovog nastupa u polufinalu, u četvrtak uveče.

Mada pravni proces ide svojim tokom, ne bi bilo prikladno da on nastavi takmičenje. Oglasio se i EBU.

- Želimo jasno da razjasnimo da je, suprotno nekim medijskim izvještajima i spekulacijama na društvenim mrežama, ovaj incident nije uključivao nijednog drugog izvođača ili člana delegacije.

Vodimo politiku nulte tolerancije prema neprikladnom ponašanju na našem događaju i posvećeni smo obezbjeđivanju sigurnog i bezbjednog radnog okruženja za svo osoblje na Konkursu.

U svjetlu toga, ponašanje Josta Klajna prema članu tima smatra se kršenjem pravila takmičenja.

Veliko finale 68 Takmičenja za Pjesmu Evrovizije sada će se nastaviti sa 25 učesnika - piše u njihovom saopštenju.

Podsjetimo, Jost je s ostalim kandidatima iz drugog polufinala prisustvovao press konferenciji i dok je sjedio pored Izraelke pokrio je glavu nizozemskom zastavom kako ne bi gledao Eden Golan. U trenutku kada je Eden krenula odgovarati na pitanja, skroz se pokrio preko glave.

(Erna H.) 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.