6.10.2016. 11:40
0
Siromaštvo utječe na mentalne funkcije
FOTO: Ilustracija
Siromaštvo je u novom istraživanju provedenom u SAD povezano s negativnim utjecajem na mentalne funkcije i povećanjem rizika za preuranjeno starenje mozga, prenose mediji.

Nalazi koje je objavio American Journal of Preventive Medicine su prikupljeni od oko 3.400 ispitanika praćenih od 1985. do 2010. godine.

Sudionici istraživanja su na početku promatranog razdoblja bili u dobi od 18 do 30 godina.

Istraživači s University of Miami su na ispitanicima proveli niz testiranja kognitivnih funkcija koji upućuju na važnu ulogu neimaštine u procesu starenju mozga.

Prema podacima za SAD, gotovo 80 posto Amerikanaca je barem jednom u životu bilo blizu granice siromaštva.


(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.