12.1.2017. 8:46
0
SAD: Nobelovac Oliver Smithies preminuo u 91. godini
Naučnik Oliver Smithies, koji je 2007. godine osvojio Nobelovu nagradu iz medicine, preminuo je u 91. godini, javlja Anadolu Agency (AA).

Njegova supruga Nobuyo Maeda rekla je kako je Smithies koji je ostavio značajan rad na polju genetike preminuo u domu. 

Univerzitet Sjeverna Carolina, u SAD-u, na kojem je Nobelovac radio duži niz godina, u srijedu je saopćio kako je Smithies preminuo i da je to veliki gubitak za svijet nauke. 

Smithies je zbog rada na istraživanju DNK-a dobio Nobelovu nagradu i podjelio je sa Amerikancem Mariom Capecchijem i Britancem Sir Martinom Evansom.

Nagradu su dobili za otkrića načela uvođenja specifičnih genetičkih modifikacija kod miševa pomoću embrijskih matičnih stanica. 

(Anadolu Agency) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.