13.1.2016. 18:54
0
Novo čudo tehnologije iz Japana: Televizor koji postaje providan
Na sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu prestavljeno je idealno rješenje kada su u pitanju televizori.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, Japanci su predstavili najnoviju generaciju televizora čiji ekrani mogu postati gotovo providni samo jednim pokretom ruke.

Na prezentaciji je televizor bio ugrađen u policu, a publika je mogla da vidi kako ekran postaje providan, a iza njega se pojavljuju predmeti sa police. Ovaj pametni televizor se također može kretati uzduž i poprijeko. Aplikacija za muziku, ugrađena u ovo tehnološko čudo, može se pokrenuti dodirom, a zanimljivo je da postoji podešavanje da se ta aplikacija pojavi na samo jednom dijelu ekrana, dok drugi postaje providan.

Početak serijske proizvodnje se očekuje 2020. godine.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.