20.4.2016. 21:47
0
Mobilna elektrana za punjenje gadgeta
Ukoliko se spremate za godišnji odmor ili u avanturu preživljavanja u neku zabit, a niste se ni tada spremni odreći svog mobitela, tableta ili laptopa, vjerovatno razmišljate o malim powerbankovima, odnosno vanjskim baterijskim sistemima s punjačem koji će vam malo produžiti digitalni život daleko od civilizacije.

Na tržištu stoga imate razne opcije s različitim kapacitetima od 2.000 mAh do 20.000 mAh, no ono što donosi kompanija Anker daleko nadmašuje sve postojeće mobilne uređaje tog tipa.

Njihov Anker Powerhouse može se nazvati pravom prenosnom elektranom, jer dolazi s kapacitetom od 434 Wh, pa navode da će vam to biti dovoljno da 40 puta napunite mobitel, 15 puta laptop ili da lampici od 12 V omogućite više od 100 sati svjetla, piše Avaz.



Kao što možete vidjeti na slici, ovo nije džepno rješenje, jer je Anker Powerhouse gabarita od 20x16,5x14.5 cm i teži oko 5 kg, a i cijena od 500 dolara, za koliko se prodaje na Amazonu, nije nešto što bi se moglo nazvati bagatelom. S druge strane, ako vam je struja prijeko potrebna kako biste mogli ažurirati svoj status na Facebooku usred Amazone ili da možete napajati CPAP uređaj za potpomognuto disanje na logorovanju, vjerujemo da bi vam Anker Powerhouse mogao biti jako koristan.

Anesa Agović

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.