26.10.2016. 12:43
0
KT i Samsung ostvarili prvi poziv korištenjem 5G mreže u potpunosti
Korea Telekom i Samsung Electronics danas su objavili zajednički uspjeh u uspostavi i demonstriranju prve svjetske 5G konekcije, u mreži sastavljenoj od 5G tehnologija. Test je održan u Suwonu, u Južnoj Koreji, u sklopu Samsung Electronics Digital Kampusa.

Za razliku od dosadašnjih testiranja povezanosti između prototipnih baznih stanica i uređaja koji koriste vlastite specifikacije, dokaz koncepta koji su napravili KT i Samsung koristi zajedničku specifikaciju PyeongChang 5G Special Interest Group (SIG), zajednički projekt podržan od globalne grupacije telekom operatera i proizvođača opreme.

Zadaća ove grupe je definirati ključne tehnološke uslove za uspostavu 5G mobilnih usluga, a također radi na pokretanju prve mobilne 5G probne usluge u svijetu, početkom 2018 godine.

Tokom testa, u kojem je korišten spektar od 28 GHz, KT i Samsung su predstavili i potpunu sinhronizaciju bežičnih veza, dodjelu IP adresa uređaja, primjenu sigurnosnih protokola i pristup internetu krajnjih uređaja putem 5G virtualizirane centralne mreže.

(FENA) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.