5.2.2017. 16:43
2
Fitnes trikovi za najspremnije: Kako da uradite 100 sklekova bez pauze?
Ova dva različita treninga, koje ćete izvoditi tokom cijele nedelje, pomoći će vam da bez predaha i odlučno izvedete svih 100 sklekova.

Sklekovi su možda i najbolja vježba za izgradnju grudi, ramena i ruku i ništa neće toliko jasno pokazati vašu snagu i izdržljivost od urađenih 100 sklekova bez pauze.

Da biste ostvarili taj plan, izračunajte koliki broj sklekova možete uraditi u trenutnoj formi odnosno koji je vaš maksimum.

Na svake dvije nedjelje uzmite dva dana slobodno, a onda ponovo testirajte svoj maksimum.

PRVI TRENING

PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK

Radite četiri serije sa vašim maksimumom, bez obzira koliko vam je vremena potrebno. Sasvim je normalno da u sljedećim serijama radite sklekove sa manjim intenzitetom, zbog prethodnih napora.

DRUGI TRENING

UTORAK, ČETVRTAK, SUBOTA

Podesite alarm koji će vas obavještavati pet puta dnevno (na svaka dva do tri sata). Svaki put kada se oglasi alarm, spustite se na podlogu i uradite dvije serije sklekova.

Prvu seriju radite sa vašim maksimalnim brojem ponavljanja.

Napravite pauzu od 45 sekundi, a zatim pređite na drugu seriju u kojoj ćete ponovo pokušati uraditi što veći broj ponavljanja.

(Mens Health/Alen Avdić) 

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.