26.5.2023. 10:40
0
Cvitanušić se pohvalio “posebnom čestitkom”: Čestitao mi je na usponu najveći od najvećih
Bh. ironman, triatlonac i alpinista Tomislav Cvitanušić, uspješno se ispeo na sami vrh svijeta – Mount Everest koji se nalazi na planinskom lancu Himalaja u Nepalu s nadmorskom visinom od 8.848 metara.

Cvitanušić je nakon velikog uspjeha, s obzirom na ulogu tim lidera, informirao nadležne o svim detaljima vezanim za tim i ekspediciju.

“Bili su zadovoljni našim timom, s obzirom da je nažalost do danas 13 penjača izgubilo život u ovoj sezoni. To je duplo više od prosjeka kada se govori o smrtnim posljedicama penjanja na Everest”, rekao je Cvitanušić.

Čovjek koji je razvio zastavu BiH na vrhu svijeta, dobio je veliki broj čestitki od brojnih poznatih ličnosti iz politike, sporta i kulture, a jedna je ipak bila najposebnija od svih.

Naime, Cvitanušić se na društvenim mrežama pohvalio čestitkom koju mu je uputio, kako kaže, najveći od najvećih – italijanski planinar Reinhold Andreas Messner.

“Sve se dešava sa razlogom….čestitao mi je na usponu najveći od najvećih. Reinhold Andreas Messner italijanski planinar, istraživač, pisac i političar. Prvi je čovjek koji se uspeo na Mount Everest bez dodatnog kisika, a ujedno i prvi koji se popeo na svih 14 vrhova viših od 8.000 metara. 1986. je ispenjao svih Sedam vrhova. Zbog svih ovih rezultata 2010. god. dobio je Zlatni cepin za životno djelo, najprestižniju planinarsku nagradu. Njegovi veliki poduhvati jesu i prelaz preko Antarktika 1989/1990. s Arvedom Fuchsom, Grenlanda 1993. i pustinje Gobi 2004”, napisao je Cvitanušić.


Messner i Cvitanušić

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.