12.5.2016. 15:03
0
Ovo su pravila za njegu intimnog područja nakon depilacije voskom
Bez obzira radi li se samo o depilaciji bikini zone ili brazilskoj depilaciji, ovih savjeta bi se trebali držati, kako bi sve prošlo u najboljem redu.

1. Neka tvoja koža bude suha
Neka tvoja koža odmori pa područje nemoj kvasiti najmanje deset sati. Pore su u ovom trenutku otvorene, a vaša koža vrlo osjetljiva na elemente, koji mogu izazvati osip i upale.

2. Izbjegavajte vruće kupke, bazene, saune i slično najmanje 24 sata
Ponavljamo, kako je tvoja koža sada jako osjetljiva, još je viša sklona infekcijama. Izbjegavajte vruću vodu, koja još više otvara pore, i općenito klonite se bilo kakvog "izlaganja", koje može povećati rizik od iritacije kože.

3. Bez seksa
Nažalost, vašem dečku ćete morati objasniti kako bi vas trebao pustiti na miru minimalno 24 sata, a idealno 48 sati nakon depilacije, barem u seksualnom smislu. Seksom se proizvodi puno tjelesnih tekućina, koje mogu sadržavati bakterije, a to može učiniti to područje vrlo nadraženim i svrbljivim.

4. Nosi široku odjeću
Kada ste kući, izaberite najudobniju odjeću, koju možete pronaći u svom ormaru. Uske gaćice sprječavaju vašu kožu od disanja pa ih izbjegavajte neposredno nakon depilacije.

5. Odaberite prave proizvode za njegu
Postoje brojni proizvodi za upotrebu nakon depilacije, koje možete koristiti, i koji bi vam mogli pomoći smanjiti mogućnost urastanja dlačica te učiniti vašu kažu glatkom i svilenkastom. Bilo bi dobro pitati za savjet od kozmetičarke, koji bi vam proizvod najbolje odgovarao, kako bi što pravilnije njegovali to područje, piše index.hr.


Anesa Agović

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.