30.5.2016. 15:24
0
Šest stvari koje bi trebali prestati raditi sa svojom vaginom
Nedavno istraživanje dokazalo je kako nošenje donjeg rublja tijekom spavanja može (i najčešće jest) prečac do brojnih problema vašeg intimnog područja.

1. Nositi donje rublje dok spavate
Činjenica je kako sve veći broj doktora svojim pacijenticama savjetuje da u krevet odlaze bez donjeg rublja i to s dobrim razlogom – ako je vaše intimno područje neprestano pokriveno, ono postaje savršeno mjesto za nakupljanje vlage, tako stvarajući savršen teren za nakupljanje brojnih bakterija i gljivica, piše Cosmopolitan.hr. 

Ako vam spavanje bez gaćica jednostavno nije ugodno ili je onemogućeno (tko si još može priuštiti zasebnu hotelsku sobu??), onda se pobrinite da gaćice budu od laganog pamuka kako bi vaša koža mogla disati.

2. Prati s agresivnim proizvodima.
OK. Kužimo. Svi bi da naše vagine mirišu na cvijeće u svakom trenutku svakog dana, ali vaše intimno područje jednostavno je zabranjena zona za bilo kakve kemikalije. Ukratko, izbjegavajte parfumirane sapune, gelove za tuširanje, mirisne vlažne maramice i zaboravite na čišćenje vagine iznutra. Ona to radi umjesto vas i to je zadnje mjesto na kojemu želite isprobavati svoj mirisni sprej.

3. Ne obrisati se dovoljno temeljito nakon tuširanja.
Obući ljetnu haljinicu na poluosušeno tijelo za vrijeme vrućih ljetnih dana možda se čini primamljivim, ali osim što to baš i nije najugodniji osjećaj (i ne možemo razumjeti kako ikome jest), svakim poticanjem dodatne vlage na južnom području praktički je prizivanje nevolje i problema. Osim ako ne priželjkujete neugodan svrbež i upale, predlažemo da se prije oblačenja dobro osušite.

4. Koristiti proizvode iz kućne radinosti
Ako je pitati vašu baku, rješenje svakog vašeg problema nalazi se u njezinom kuhinjskom ormariću. Nedavna istraživanja su pokazala kako će žene u većini slučajeva izbjeći odlazak liječniku suoče li se s ikakvim problemima intimnog područja iz neugode ili straha. Zato nije iznenađujuće kako je čak 57% žena priznalo kako bi se za pomoć prije okrenule Googleu nego ginekologu. 

Da, odlazak ginekologu nikome nije na popisu zabavnih aktivnosti, ali tampon umočen u jogurt češće će povećati problem, nego ga izliječiti. Ukratko, ako se pojavi problem ili smetnja, čak i ako morate istrpjeti nekoliko minuta crvenjenja, obratite se liječniku. Imajte na umu da im nećete pokazati ništa što nisu vidjeli nebrojeno mnogo puta.

5. Koristiti lubrikant koji nije... pa, lubrikant.
Vazelin ili slične „zamjene“ koje držite u svojem toaletnom ormariću možda se čine kao dobra ideja u trenutku, ali razmišljamo li dugoročno, oni to stvarno nisu. Ukratko, svaki proizvod koji nije posebno dizajniran za vašu vaginu, mogao bi prouzrokovati infekciju. Osim toga, kod odabira lubrikanta birajte lubrikante bazirane na vodi budući da su oni najsigurniji u kombinaciji s kondomima, a šanse za iritacijom gotovo su nepostojeće.

6. Uklanjati sve stidne dlačice.
Smatrajte to prijateljskim savjetom, a ne naredbom budući da i bez ovog pravila možete imati potpuno zdravu vaginu. Ipak, dlačice na tom području rastu s razlogom – riječ je o prirodnoj zaštitnoj pregradi, što znači da njezino potpuno uklanjanje znači i veća izloženost infekcijama, pa i spolnim bolestima. Osim toga, prečesto uklanjanje dlačica voskom ili žiletom može dovesti do upale folikula, uraslih dlačica, porezotina i sličnih ozljeda, pa prirodna frizura u potpunosti isključuje sve te faktore.

Ako stvarno ne možete zamisliti svoju vaginu s dlačicama, pobrinite se da iste prvo skratite škaricama, a za ostatak koristite najnježnije metode kako biste maksimalno smanjili štetu.

(Merima Druškić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.