2.8.2016. 18:00
0
Žene godinama pate zbog ovoga: Nevjerovatan razlog česte ženske razdražljivosti
Vjerovali ili ne, prosječna Britanka provest će čak 26 godina svog života u patnji zbog ‘dana loše frizure’, onog toliko često proživljavanog dana kada frizura nikako ne izgleda onako kako mi to želimo.

Ovi nevjerovatni podaci rezultat su istraživanja provedenog nad dvije hiljade žena, koje su priznale da barem triput sedmično ustanu s frizurom kakvu ne bi poželjele ni svom najgorem neprijatelju. Ovo znači da čak 156 dana u godini provedu s prljavom, masnom kosom, koju je nemoguće ‘ukrotiti’.

Istraživanje je također pokazalo i kako zbog buđenja s užasnom frizurom žene provedu sat i petnaest minuta osjećajući se jadno i depresivno.

“Suprotno tome, to što imate odličnu frizuru, može vas natjerati da se osjećate samouvjerenijima i lakše držite uspravan položaj i visoko podignutu glavu. Stoga, razumljivo je da će žene više vremena provesti pred ogledalom u nastojanju da kosu namjeste u savršen položaj onda kada trebaju ići na posao, na sastanak ili negdje gdje ima mnogo ljudi”, kaže frizer slavnih Mark Hill.

Čak 12 posto žena priznalo je kako su zbog loše frizure bile primorane otkazati sastanak, a isti je postotak zbog istog razloga morao odgoditi dogovor s prijateljima. Jedna od deset djevojaka priznala je kako se ne bi susrela ni s najboljom prijateljicom ako joj kosa ne izgleda sukladno standardima, a devet posto žena s lošom frizurom ne bi otišlo na zabavu.

Kada im se dogodi dan loše frizure, 13 posto djevojaka taj problem riješi cjelodnevnim nošenjem kape ili šešira, dok osam posto u cjelosti promijeni make-up kako bi odgovarao frizuri.

Kada je riječ o tome da ih s lošom frizurom vide u javnosti, trećina ispitanih Britanki priznala je kako bi ‘umrle od srama’ da ih kolege s posla vide u takvom izdanju, a dok ih se također trećina ne želi pokazivati pred prijateljima s lošom frizurom, čak četvrtina dama ne žele ni da ih partneri gledaju dok su u takvom izdanju.

Dan loše frizure razlog je zbog kojeg je jedna od dvadeset cura postala toliko nervozna i razdražljiva da je to naposljetku dovelo do raskida njene veze, 12 posto žena zbog iste se stvari žestoko svađaju s partnerima, dok čak 14 posto njih ‘puknu’ na djecu. Osam posto ispitanih žena na poslu je dobilo pismene pritužbe zbog razdražljivog ponašanja uzrokovanog lošom frizurom.

Suprotno svemu ovome, kada se djevojka probudi sa sjajnom frizurom, 56 posto njih općenito su ljubaznije prema ljudima koji su u njihovoj blizini, a 67 posto zbog toga prožive bolji i uspješniji dan, piše Net.hr.

(Anesa Agović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.