26.11.2016. 21:43
0
Glamrozna pripadnica "ruske zlatne mladeži" i unuka Putinovog protivnika poginula u bizarnoj nesreći
Glamurozna unuka jednog od Putinovih najljućih poslovnih protivnika poginula je kad je njezin BMW sletio s ceste i završio u jezeru, piše Daily Mail.

Diana Lebedeva, svojim poznanicima znana i kao Lady D, pripadala je skupini takozvane "ruske zlatne mladeži", a takav životni stil na kraju ju je, sumnja se, koštao i života. 19-godišnjakinja je putovala s prijateljem kad je njihov automobil iz nepoznatog razloga završio u jezeru Lugano u Švicarskoj. BMW X6 vozio je Azer Yagubov, 23-godišnji sin azerbejdžanskog biznismena, a poginuli su oboje. Vozilo i tijela pronađeni su na dnu jezera.

Diana je bila opisana kao "jedna od najsjajnijih zvijezda među moskovskom zlatnom mladeži", a zbog njezinog aktivnog društvenog života i smisla za modu, stekla je obožavatelje koji joj na društvenim mrežama odaju počast. Zbog nikad do kraja razjašnjenih okolnosti oko smrti princeze Diane, i Lady D već je postala predmet raznih teorija zavjera.

Dok policija istražuje uzrok nesreće, iz neslužbenih izvora stižu podaci kako je vozilo jurilo velikom brzinom te na mostu iznad jezera u kantonu Ticino izgubilo kontrolu i završilo u jezeru.

Dianin 59-godišnji djed, bankar Platon Lebedev, 11 godina proveo je u zatvoru, a "odgulio" je za utaju poreza, pranje novca te pronevjeru. Lebedev je bio bliski suradnik bivšeg oligarha i Putinova protivnika Mikhaila Khodorkovskyog koji je bio na čelu naftne kompanije Yukos, a također je neko vrijeme proveo u zatvoru.

Amnesty International njihove osude i kriminalne slučajeve opisao je kao politički motiviranima. Lebedev je iz zatvora izašao 2014., mjesec dana nakon što je Khodorovky pomilovan od Putina. Lebedev ima četvero djece, a Diana je bila jedna od njegove tri unuke.


(Index.hr/Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.