10.12.2016. 11:39
0
Sarajevo: Sutra prezentacija umjetničkih radova na temu o nasilju nad ženama, ulaz besplatan
Prezentacija umjetničko-aktivističkih radova na temu "Nulta tolerancija na nasilje koje se vrši nad ženama i djevojčicama" bit će upriličeno u nedjelju 11. decembra s početkom u 19.00 sati u Art kinu Kriterion u Sarajevu.

Realizaciju ovog umjetničkog događaja organizira Fondacija Cure u sklopu projekta "Kako zaustaviti rodno zasnovano nasilje?" koji je podržan od Američke ambasade u Sarajevu.

Radovi su kreirani s ciljem uticaja na druge u smislu ponude alternativnog rješenja za kulturu nasilja, pokretanja/podsticanja drugih ka razmišljanju o tome da li mi nasilje prihvatamo kao društvenu normu te ponude/pokazivanja mogućnosti izlaska iz situacija nasilja. Umjetnice i aktivistkinje propituju rodno zasnovano nasilje s posebnim fokusom na nasilje nad ženama i djevojčicama kroz različite medije putem performansa, instalacija, fotografija, likovnih radova, plesa, saopćeno je iz Fondacije Cure.

Ovaj događaj je organiziran povodom obilježavanja Globalne kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja. Ulaz je besplatan.

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.