27.3.2024. 20:31
1
Ivana iz BiH se do ludila zaljubila u Benjamina: Problem je što je on osuđen na smrt
FOTO: screenshot/youtube
Amerikanac Benjamin Richie vozio je ukradeni kombi 2000. godine kada ga je jedan policajac vidio i krenuo u potjeru za njim. Nakon što je slupao kombi, Richie je ispalio pet hitaca iz pištolja, a jedan od njih usmrtio je policajca.

On je uhapšen i osuđen na smrt, ali kako njegovo pogubljenje nije moglo da se zakaže, konačnu kaznu čekao je u zatvoru u američkoj državi Indijana.

Riči je, dok je čekao smrtnu kaznu, bio dio jednog dokumentarca na YouTubeu, gdje je zapeo za oko mladoj i lijepoj Ivani, djevojci iz BiH koja se sa porodicom u djetinjstvu preselila u Švedsku. Ona je tada imala 24 godine.

– Ne umijem da to iskažem riječima; to je prosto bio osjećaj koji sam imala kada sam ga vidjela prvi put. Samo sam osjetila da želim da budem sa njim zauvijek. To je sve što mogu da kažem – odgovorila je Ivana na pitanje šta ju je to privuklo na ovom čovjeku.

Ivana je odlučila da piše Benjaminu i romansa je između njih ubrzo procvjetala. Par je neko vrijeme uživao u prepisci, ali je ova plavuša riješila da iz Švedske avionom ode u Ameriku, kako bi i lično upoznala čovjeka koji ju je zainteresovao. Vidjeli su se preko 10 puta i zaljubili se jedno u drugo, a kako je objasnila prilikom svake posjetu zatvoru mogli su da budu zajedno svaki dan do 16 časova tokom cijele nedjelje.

– Ja ne mogu da zamislim život bez njega. Bilo je – ili ću živjeti sa njim ili ću umrijeti sa njim – rekla je za podkast “Soft White Underbelly”, prenosi Blic Žena.

Ivana je istakla da joj se Benjamin dopao jer može da osjeti da je sličan njoj, a opisala ga je kao zabavnog i smiješnog. Bili su zajedno oko četiri godine.

Ivana, koja sada ima 31 godinu, potom je opisala svoje djetinjstvo:

– Rođena sam u BiH tokom rata, ali se dio moje porodice preselio u Švedsku kada sam imala dvije godine. Moj otac nije bio dobar čovjek, moje starije sestre su iskusile mnogo toga lošeg s njegove strane. Tukao je njih i mamu. Bio je alkoholičar, proveo je puno vremena u zatvoru. Danima nije bio kod kuće, onda bi se pojavio, rasturio sve po kući, a moja mama, radila je dva posla… Bilo joj je teško. Ipak, stvar je u tome što moj tata nikada nije bio loš prema meni, ne znam zašto. Nikada me nije udario – rekla je ona.

Ivana je tokom razgovora otkrila da je i njen otac, čiji su roditelji iz Ukrajine došli u BiH, i sam imao veoma teško djetinjstvo, pa da može donekle da razumije njegove postupke. Rođen je u porodici sa 11-oro djece, a roditelji su ih tretirali kao “životinje”, kako je ona istakla, navodeći kao primjer situaciju kada bi oni jeli meso, a djeci davali kosti od mesa.

Ova mlada žena je priznala i da su ona i Riči čak imali i plan za njegovo bjekstvo, a plan su napravili koristeći tajne šifre u pismima i skriveni mobilni telefon. Dodala je i da je znala da u slučaju bjekstva ne bi mogli da imaju normalnu porodicu, ali je priznala da je vjerovala da će provesti bar nedjelju dana zajedno prije nego što im policija uđe u trag, a možda ih i ubije.

– Na kraju mi je rekao da ne želi da rizikuje moj život da bi mogao da izađe iz zatvora. Tada sam poludjela jer je čitav moj životni plan bio da budem sa njim. Kada mi je to rekao, počela sam da uzimam opijate. Onda sam upoznala dilera droge koji je dilovao heroin i to je bilo mnogo jeftinije od tableta koje sam uzimala – ispričala je.

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.