25.1.2019. 15:02
0
Večeras polufinalni mečevi SP u rukometu: Očekuju se dvije spektakularne utakmice
Barclaycard Arena u Hamburgu danas će biti domaćin dva uzbudljiva rukometna duela u okviru Svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

Prvenstvo svijeta došlo je do posljednje faze, a u borbi za plasman u finale borit će se Danci i Francuzi, te Nijemci i Norvežani.

Domaćini takmičenja su na radost svojih navijača došli do finalne faze turnira. Njemačka je u grupi I osvojila prvo mjesto, a za plasman u finale morat će savladati "žilave" Norvežane. Ako uspije izboriti finalni meč, Njemačka će imati priliku da četvrti put u svojoj historiji, nakon 1938., 1978. i 2007. osvojiti titulu prvaka svijeta.

Naslov brani selekcija Francuske koja će u polufinalu imati težak zadatak protiv snažne selekcije Danske. Danska je jedina reprezentacija koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva upisali svih osam pobjeda.

Prvo polufinale između Danske i Francuske će biti odigrana u 17.30 sati, dok je meč između Njemačke i Norveške na rasporedu u 20.30. 

(Fena / Haris Ahbabović)

RukometSP
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.