23.4.2023. 9:31
0
Mlada bh. bokserska reprezetacija otputovala u Yerevan na Evropsko prvenstvo u olimpijskom boksu
Evropsko prvenstvo u olimpijskom boksu održat će se od 24.04. do 03.05.2023 godine u Yerevanu - Armenija.

Mlada Bosansko-hercegovačka bokserska reprezentacija otputovala je u Yerevan gdje će našu zemlju predstavljati u najboljem svijetlu sa ciljem da se kroz nastupe i borbe dočepaju jedne od medalja.

Među reprezentativcima mjesto u reprezentaciji izborili su dva boksera iz bokserskog kluba Novi Grad Sarajevo, Ernad Šahović i Hanan Katana koji će nastupiti u kategorijama do 63,5 kg i 71 kg.

Dugogodišnji su bokseri koji su do sada prošli mnoge borbe i nastupe u svim uzrasnim kategorijama, a počev od Pionira.

Da se radi o najboljim BH bokserima u njihovom uzrastu kazuje podatak da obojica do sada imaju preko 50 meče što čini bogato iskustvu u ringu koje će im sigurno pomoći u borbama koje im slijede na EP, a pogotovo protiv boksera istočnog bloka evropskih zemalja koji važe za najkvalitetnije borce. 

U zadnja tri mjeseca prošli programski rad kondicionih priprema gdje su paralelno usavršavali i određene tehnike i taktike tako da možemo sa sigurnošću reći da su momci spremni za nastup. Vjetujemo da će BH reprezentativci imati i jednu dozu sreće u samom žrijebu kako bi se u konačnici napravio vrhunski rezultat na ovom evropskom prvenstvu

BoksEP
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.