21.10.2023. 22:52
0
Chimaev slavio protiv Usmana, pa poslao moćnu poruku: Nije važno gdje, ali strašno je da djeca umiru
FOTO: Getty images
Khamzat Chimaev pobijedio je Kamarua Usmana sa 29:29 u glavnoj borbi eventa "UFC 294" u Abu Dabiju.

Švedski borac rođen u Rusiji je nakon velike pobjjede poslao moćnu poruku koja se tiče ratnog stanja, kako u Ukrajini, tako i u i Palestini. 

- Hej ljudi, selam alejkum, Abu Dabi. Ljudi, znate šta se dešava u svijetu. Nisam bio sretan u kavezu dok sam se borio ove sedmice i dok gledam kako djeca umiru. 

Nije važno gdje se to dešava, Ukrajina, Sirija, Afganistan, Palestina, SAD... Nije važno. Kada djeca umiru, teško je. Moje dijete me čeka kod kuće, a to je daleko tri mjeseca odavde. 

Ako zaplače, ja znam kako se osjeća. Kada neko umre, ljudi, ne znam šta bih rekao. Ako Bog da, bit ćemo dobro, nadam se. Muslimani, Hrišćani, Jevreji, nije važno. Molim vas, budimo zajedno. Pustite nas da živimo u ovom svijetu i da bude dobro. Dopustite nam da budemo sretni. Hvala svima - poručio je Chimaev, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.