13.11.2023. 20:04
0
"KBV Tornado" potvrdio kvalitet na Taekwondo Balkan Open Cupu
"KBV Tornado" je nastupio na 2. Taekwondo Balkan Open Cupu koji je održan od 10. do 12. novembra u Sloveniji u mjestu Podčetrtek Terme Olimia.

Balkanski Cup koji je privukao više od 44 kluba iz 11 zemlja i 530 takmičara od kojih su većina iz nacionalnih timova, pokazatelj je zašto je jedno od najjačih takmičenja u godini.

"Tornado" je bogatiji za tri prvaka Balkana, tri viceprvaka i jednu bronzanu medalju.

Prvog dana prvenstva u prepunoj kategoriji kadeta u disciplini forme plavi pojas 3 takmičara "Tornada" - Eldar Panjeta, Tarik Džaka i Tarik Duran našli su se u polufinalnoj i finalnoj borbi. Eldar Panjeta se okitio zlatnom medaljom, dok je Tarik Džaka osvajač srebrene medalje i Tarik Duran osvajač bronzane medalje.

Drugog dana prvenstva "Tornado" potvrduje kvalitet. Anesa Dedović u disciplini forme dolazi do finala pobjedom protiv predstavnice Austrije da bi u finalu rezultatom 3:2 zaustavljena od predstavnice Slovenije i okitila se srebrenom medaljom.

U disciplini forme I DAN naši reprezentativci Sarah Dedović i Ajša Džehović u prepunoj kategoriji našle su se u finalnoj borbi.

Sarah Dedović okitila se zlatnom medaljom dok je Ajša Džehović osvajač srebrene medalje.

Vrijedi istaći podatak da su sve takmičarke iz kategorije formi I DAN reprezentativke i da je ovo bila odlična provjera pred nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

U disciplini borbe -55 kilograma nastupila je Ajša Džehović i dominantnim pobjedama nad Češkom i Rumunijom odbranila titulu prvaka Balkana i okitila se zlatnom medaljom.


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.