7.1.2024. 8:36
0
Golman BiH nakon tri debakla: Ovo sve moramo zaboraviti, pokušajte nas razumjeti
Rukometna reprezentacija BiH okončala je nastup na Yellow Cupu sa tri teška poraza iz tri utakmice protiv Argentine, Švicarske i Rumunije, što i nije neka uvertira i nimalo lijepa najava za nadolazeće EP koje se igra u Njemačkoj.

Ni sami Zmajevi vjerovatno nisu očekivali slabu igru, što je potvrdio i golman Adi Ahmetašević.

- Ne možemo se, naravno, opravdati, ali ja bih ispred cijele ekipe zamolio rukometnu javnost da ne zaboravi da je gotovo ista ova ekipa, uz sitne promjene, ne tako davno pobijedila Sloveniju u Cazinu i Crnu Goru u Podgorici. Ja i dalje vjerujem da možemo izvući to iz sebe i da imamo kapacitet da isto to uradimo i na predstojećem Evropskom prvenstvu - rekao je Ahmetašević.

Naš reprezentativni golman je potom uputio apel navijačima Bosne i Hercegovine.

- Ja sam mišljenja da ovaj turnir trebamo zaboraviti što prije da bi nastavili dalje kako bismo se fokusirali na Evropsko prvenstvo. Još jednom bih zamolio javnost da pokuša da nas razumije. Mi smo dosta mlada ekipa i, kao što se vidjelo sada, nismo baš uigrani, ali ima još vremena i ja se nadam i vjerujem da mi to možemo ostvariti i napraviti.

Ne gubimo vjeru, ne gubimo nadu, vjerujemo u sebe, radimo dalje i dat ćemo sve od sebe da saperemo gorak okus u ustima nakon ovog turnira - poručio je Ahmetašević.

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj rukometaši BiH igraju 11. januara protiv aktuelnog šampiona Evrope, Švedske. Dva dana kasnije na rasporedu je utakmica s Nizozemskom, a grupnu fazu okončat će 15. januara susretom s Gruzijom.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.