10.1.2024. 19:29
0
Počelo Evropsko prvenstvo u rukometu: Francuzi uvjerljivo savladali Sjevernu Makedoniju
Utakmicom Francuska - Sjeverna Makedonija večeras je počelo Evropsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj na kojem će nastupiti 24 reprezentacije, a među njima i Bosna i Hercegovina.

Prvi duel donio je sigurnu pobjedu favorizovane Francuske protiv Sjeverne Makedonije rezultatom 39:29. Meč je odigran na zatvorenom fudbalskom stadionu Merkur Spier-Arena u Dusseldorfu pred najmanje 50.000 gledatelja, a na njemu će kasnije snage odmjeriti domaća selekcija Njemačke i Švicarska.

Iako je prvi gol na turniru postigla selekcija Makedonije, Francuska je brzo došla do vodstva, bilo je 4:2, no Makedonci su u par navrata okretali rezultat, imali i +2 (10:8), mada je u finišu prvog dijela Francuska došla do do tada najveće prednosti, 17:13.

Tokom drugih 30 minuta Francuska je imala potpunu kontrolu nad rezultatom, a u 43. minuti prvi put dolazi na +8 (27:19) i tada je bilo jasno da će ekipa koju predvodi legendarni Kiril Lazarov porazom otvoriti turnir.

Francuska je u nekoliko navrata prijetila da ode na dvocifrenu prednost, da bi u tome uspjela u 57. minuti.

Hugo Descat je "ubijao" Makedonce sa lijevog krila i zabio je sedam golova iz sedam pokušaja. Dylan Nahi je takođe bio izuzetno opasan sa krila i dao je šest golova iz šest udaraca. Dika Mem zabio je pet golova.

Zarko Peševski je sa sedam golova bio najefikasniji u poraženom timu. Ivan Džonov postigao je šest golova.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.