20.1.2024. 19:35
1
EURO: Poraz Hrvata za kraj nadanjima o medalji
Rukometne reprezentacije Hravstke i Mađarske u kelnu su odigrale derbi 3. kola druge faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Ulog je bio veliki, jer poraženi tim bi praktično ostao bez prilike da se bori za polufinale, odnosno medalju. Mađari su na kraju raspršili Hrvatima snove o odličju ostvarivši pobjedu 29:26.

Hrvatska je povela na startu meča, ali su Mađari ubrzo preuzeli vodstvo i sredinom prvog dijela imali su i četiri gola prednosti (9:5). Ipak, do odlaska na odmor reprezentativci Hrvatske uspjeli smo smanjiti na gol zaostatka.

Na startu drugog dijela bilo je mnogo nervoze na obje strane, pa više od pet minuta ni jedni ni drugi nisu uspjeli postići gol.

Onda je Hrvatska u 39. minuti izjednačila na 15:15, da bi minut kasnije preuzeli vodstvo (17:16). Uslijedio je period igre kada se igrali gol za gol, a Mađari u 52. minuti stižu na plus dva (23:21).

Dva gola prednosti Mađari su držali do 56. minuta kada Hrvatska golom Klarice stiže do izjednačenja (25:25). Ipak, u 57. minuti ponovo je plus dva za Mađarsku (27:25), a Hrvati više nisu imali snage za povratak, te su pognute glave napustili dvoranu u Kelnu.

(Ajdin B.)

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.