10.8.2024. 22:00
0
Olimpijske igre: Amerikancima zlato u štafeti 4x400 metara
Hamish Kerr sa Novog Zelanda osvojio je zlatnu medalju u skoku uvis na Olimpijskim igrama u Parizu.

Kerr i Amerikanac Shelby McEwen jedini su preskočili visinu od 2,36 metara, a obojicu su rušili letvicu na 2,38 te su došli u poziciju da podijele zlatnu medalju. No, to je odbio Amerikanac pa je pobjednik odlučen u baražu u kojem je uspješniji bio Novozelanđanin.

Obojica vidno umorni nisu uspjeli da ponovo preskoče 2,36, pa je letvica spuštena na 2,34, što je srušio McEwen, a Kerr preskočio i na taj način došao do zlata.

Bronzu je osvojio branitelj naslova iz Tokija Mutaz Essa Barshim iz Katara sa preskočena 2,34 metra.

Amerikanci su došli do zlata u štafeti 4x400 metara.

Christopher Bailey, Vernon Norwood, Bryce Deadmon i Raisu Benjamin ostvarili su rezultat od 2:54.43 čime su postavili novi olimpijski rekord.

Srebro je osvojila Bocvana s afričkim rekordom 2:54.53, dok su Britanci došli do bronze s evropskim rekordom 2:55.83.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.