20.1.2016. 12:37
0
"Naše stranke su dužne da se momentalno bore protiv Aleksandra Vučića i SNS-a"
Predsjednik Liberalno demokratska partije Čedomir Jovanović kaže da je neophodno da se postigne dogovor s Demokratskom strankom o zajedničkom nastupu stranaka proeuropske orijentacije na izvanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Nadam se da ćemo narednih dana doći do rješenja koja će u najvećoj mjeri odgovoriti na potrebe građana i najefikasnije omogućiti potpuno ostvarenje ciljeva europske, moderne Srbije, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi medijima, prenosi Tanjug.

Jovanović smatra da oporbene proeuropske stranke duguju društvu ozbiljan pristup dogovoru o nastupu na izborima koji će oblikovati budućnost Srbije u sljedećih nekoliko godina, konstatirajući da na jučerašnjem sastanku taj dogovor nije u potpunosti postignut.

Suština pregovora, kako navodi Jovanović, je formuliranje i politike i načina suradnje oporbe, kako bi se uspostavila jaka i odgovorna alternativa vlasti koja do sada nije, niti će biti sposobna ponuditi odgovore na probleme koji od Srbije prave društvo određeno neuspjesima i konfliktima.

"Zato smatram da su, umjesto beskrajnih rasprava, naše stranke dužne momentalno i najefikasnije boriti se protiv Aleksandra Vučića i SNS-a. Zbog toga je neophodno da u danima pred nama postignemo dogovor s Demokratskom strankom o načinu izlaska na izbore, koji bismo potom, kao naš zajednički prijedlog, predstavili svim sudionicima jučerašnjeg razgovora", kaže Jovanović.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.