17.6.2016. 14:34
0
Hrvatska: Milanović traži raspuštanje Sabora odmah, Karamarko pokušava preokrenuti situaciju
Čelnik SDP-a Zoran Milanović predlaže da predsjednik Sabora odluku o raspuštanju Sabora donese danas, a Tomislav Karamarko najavljuje pokušaj preokreta i formiranja nove HDZ-ove vlade, javlja Anadolu Agency (AA).
Zoran Milanović nakon konzultacija sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović ispred SDP-a poručuje kako očekuje da će se Sabor raspustiti još danas.

Istaknuo je kako su zahtjevi za raspuštanje Sabora došli sa više strana, ne samo od SDP-a te kako potpisa ima više nego dovoljno.

Zahtijeva da se danas donese odluka da se Sabor formalno raspusti 15. srpnja nakon čega kreću rokovi za raspisivanje izbora, što je najmanje 30, a najviše 60 dana.

"Smatramo da je 4. rujna najrazumniji datum kad već ne može ranije", poručio je Milanović jer to je dan uoči početka škole.

Tomislav Karamarko je predsjednici na konzultacijama predložio svog mandatara za sastav nove Vlade kako bi u narednih osam dana, rekao je, pokušati preokrenuti priču od 82 potpisa kojima se traži raspuštanje Sabora.

Najavio je nastavak pregovora koje je HDZ do sada vodio. Karamarko smatra nove izbore neprihvatljivima zbog troškova i gubljenja vremena. 

Konzultacije sa predsjednicom su završene, te se očekuje njezino obraćanje u kojem će iznijeti svoje stavove.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.