30.8.2016. 21:19
0
Čedomir Jovanović pozvao predsjednika i premijera Srbije da reaguju da se odloži referendum u RS-u
Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno demokratske partije (LDP) pozvao je večeras predsjednika i premijera Srbije Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića da se založe da se najavljeni referedum u Republici Srpskoj (RS) odloži.

"Srbija mora da utječe da se referendum o Danu RS-a, zakazan za 25. septembar, odloži i tako zaustavi sarajevski i banjalučki nacionalizam koji stoje iza njega. On šteti najviše Beogradu, zbog čega je potrebno da se čuje da je Srbija za njegovo odlaganje. Bosni i Hercegovini je potreban mir, i taj mir je podjednako potreban i Bošnjacima, i Hrvatima, i Srbima, i mi zato moramo biti čuvari tog mira, a ne ratni huškači", naveo je Jovanović u saopštenju, prenosi Blic.rs.

Jovanović je kazao da inat ne smije biti način reagovanja i da na pogrešne poteze zvaničnog Sarajeva, Srbija treba da odgovara razumom.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.