31.8.2016. 15:31
0
"Vučiću, u Srebrenici si se izvukao živ i zdrav, u Novom Pazaru ti se crno piše"
Proteklog vikenda u Novom Pazaru viđene su nemile scene na fudbalskoj utakmici između domaćeg tima i Crvene Zvezde, a reagirao je i srbijanski premijer Aleksandar Vučić koji je rekao da će posjetiti ovaj grad kako bi garantirao sigurnost i Bošnjaka i Srba. No, građani Sandžaka neće mu poželjeti dobrodošlicu, barem sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, objavio je srbijanski "Kurir".

- Vučiću, u Srebrenici si se izvukao živ i zdrav. U Novom Pazaru ti se crno piše - samo je jedan od komentara članova internet grupe pod nazivom "Narod Sandžaka protiv dolaska Vučića u Novi Pazar"



Jedan od komentara koji je objavljen na društvenim mrežama

Podsjetimo, Vučić je izjavio da će posjetiti Pazar kako bi razgovarao sa svim građanima.

- Zaboljelo me to što su najtiše vikali "Vučiću pederu". Mnogo glasnije su vikali "Ubij, zakolji da Srbin ne postoji", i pjesme o Oriću, kao što su drugi pjevali "Ubij, zakolji da Turčin ne postoji". To mora da se zaustavi“ - rekao je Vučić.

Incident na meču u Novom Pazaru iskoristio je i bivši ministar Sulejman Ugljanin koji je rekao da su dešavanja s fudbalske utakmice iz Novog Pazara "podvala državnog vrha“. On je rekao da se izlivi nacionalne, vjerske i rasne mržnje srpskih ekstremista prema Bošnjacima dešavaju  pred očima vladajućih struktura države,

- Država nijemo posmatra ova dešavanja i time prešutno daje podršku dok se na drugoj strani potpuno neosnovano želi više od 5.000 gledalaca iz Novog Pazara predstaviti u negativnom svetlu. Najoštrije osuđujemo vandalske fašističke ispade navijača Crvene zvezde, koji su uz zaštitu Žandarmerije i drugih specijalnih jedinica policije na fudbalskoj utakmici Novi Pazar - Crvena zvezda veličali zločine nad Bošnjacima i upućivali genocidne pretnje bošnjačkom narodu - riječi su koje su stigle iz Ugljaninove stranke SDA Sandžak.

 
(Anesa Agović)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.