6.1.2017. 20:23
1
Hrvatska: Mitropolit Porfirije Perić na Badnjak upozorio na opasnosti individualizma i konzumerizma
Na pravoslavni Badnjak u hramu Preobraženja Gospodnjeg mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić predvodio je večernje bogoslužje s posvećenjem badnjaka. Saborna crkva Preobraženja gospodnjeg večeras je bila prepuna pravoslavnih vjernika koju su došli obilježiti Badnji dan, javlja Anadolu Agency (AA).

Na početku svoje propovijedi Porfirije Perić prenio je vjernicima telefonom upućene pozdrave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je izrazila žaljenje što ne može sudjelovati na bogoslužju te vjernicima uputila hrišćanski pozdrav "Hristos se rodi".

Porfirije Perić je ukazao na probleme današnjeg čovjeka, na ugroženost pojedinca i obitelji te na neodlučnost mladih ljudi da sami osnuju vlastitu obitelj. Ukazao je na sveprisutne ratove između rasa, religija i država za resurse i dobra, na duhovni i fizički terorizam.

Perić je poručio kako je Božić dolazak Hristov čiji je cilj spasiti čovjeka i izbaviti ga od ovozemaljskih trpljenja. Upozorio je mitropolit Perić i na opasnosti egoizma, individualizma i na pakao samoće koju takvo stanje duha proizvodi.

Perić je posebno istaknuo na opasnosti konzumerizma koje prijete ovdašnjem čovjeku

Na bogoslužju su nazočili ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, saborski zastupnici, predstavnici Katoličke crkve, vjerskih zajednica i veleposlanstava Srbije i Rusije.

U zapadnoj katoličkoj tradiciji danas se slavi blagdan Sveta tri kralja zbog čega je u Hrvatskoj državni blagdan.

(Anadolu Agency)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.