16.2.2017. 17:47
0
U Mitrovici zavšena iskopavanja, nema masovne grobnica
Završeno je pretraživanje terena u Severnoj Mitrovici i tom prilikom nije pronađena masovna grobnica

Arsim Gergjaliu, direktor Instituta sudske medicine Kosova potvrdio je za AA da ništa nije pronađeno tokom kontrole mesta gde je nekada bila džamija na severnoj strani mosta, a koja je porušena tokom rata 1999. godine. 

"Napravili smo tri kanala i dopreli jedan do dva metra ispod donje površine džamije i pri tom nije ništa pronađeno", kazao je Gergjaliu. Time je, po njegovim rečima, završeno istraživanje za koje se poslednjih 18 godina sumnjalo da je masovna grobnica. 

Iskopavanja su izvršili predstavnici EULEX-a i Instituta sudske medicine, a posmatrači su bili članovi vladinih Komisija za nestala lica Kosova i Srbije, kao i Udruženja nestalih Albanaca i Srba s Kosova. 

Gergjaliu je dodao i da je nalog od strane EULEX-a za istraživanje tog terena postojao još od 2010. godine, ali nije bilo moguće sprovesti ga zbog situacije u Mitrovici. U Mitrovici se još uvek 132 osobe vode kao nestale.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.