14.3.2017. 15:23
0
Vllasi pušten iz bolnice, vodi se istraga o tajnoj organizaciji
Prištinski odvjetnik Azem Vllasi pušten je iz bolnice, 24 sata nakon što je na njega u Prištini pucao Murat Jashari, navodni pripadnik tajne organizacije koja je planirala napade na niz lokalnih dužnosnika.

Kosovska policija pokušava da raspetlja okolnosti oko organizacije "Oko naroda" (Syri i Popullit), koju prištinske vlasti smatraju odgovornom za pokušaj ubojstva Azema Vllasija i najave novih napada na kosovske dužnosnike, prenosi RTS.

Vllasi, na koga je pucao Jashari, pušten je na kućno liječenje pošto je u prištinskoj bolnici proveo 24 časa. Vllasi je pogođen metkom u rame, ali je projektil prošao kroz meko tkivo.

Pokušaj ubojstva Azema Vllasija, navode mediji u Prištini, bio je pokušaj promocije organizacije "Oko naroda" i Murata Jasharija kao čelnika te grupe koja navodno broji najmanje 12 osoba.

Buduće mete te organizacije trebalo je da budu kosovski dužnosnici koji su se suglasili s demarkacijom sa Crnom Gorom, ali i akteri značajnih političkih događaja koji su se od osamdesetih godina prošlog stoljeća odigrali na Kosovu.

Napad na Vllasija simbolično je izveden na godišnjicu velikih prosvjeda u Prištini 1981. godine.

(Fena/Admir Oručević)

Azem Vlasi
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.