22.5.2017. 20:45
1
Ratni zločinac Dario Kordić bije bitku protiv pobačaja
U subotu, dan prije održavanja Lokalnih izbora u Hrvatskoj, u Zagrebu i Splitu su održane manifestacije Hod za život,piše Patria.

Na drugom po redu Hodu za život u Zagrebu okupilo se oko 15 hiljada ljudi, dok je na prvom skupu u Splitu, prema pisanju hrvatskih medija, bilo prisutno oko pet hiljada ljudi. 

Skup je organizovan uz podršku mnogih javnih ličnosti, a cilj je bio, kako kažu organizatori, podrška nerođenoj djeci, njihovim majkama i očevima, te uskraćivanje prava na pobačaj. 

Među onima koji su podržali skupove u Zagrebu i Splitu bili su kolumnista Nino Raspudić, zatim nekadašnji pjevač splitske rupe Daleka obala Marijan Ban, pjevačica Meri Cetinić, te hrvatska zastupnica u Evropskom parlamentu Marijana Petir. 

Ipak, najviše pažnje, kao i prošle godine, privuklo je pojavljivanje osuđenog ratnog zločinca i nekadašnjeg komandanta HVO-a Darija Kordića. 

Kordić je za zločin u bošnjačkom selu Ahmići kod Viteza osuđen na 25 godina zatvora, ali je nakon dvije trećine odslužene kazne pušten na slobodu. U pokolju u Ahmićima život je izgubilo 116 bošnjačkih civila, među njima 11 djece, uključujući i tromjesečnu bebu. 

Na Kordićevu "šetnju za život" oštro su reagovali iz Radničke fronte zapitavši se "kako je moguće da osoba koja je direktno odgovorna za smrt tromjesečne bebe sada šeta ulicama Zagreba u šetnji za život". 

Zastupnica u Evropskom parlamentu Marijana Petir se na svom Facebook profilu pohvalila slikom s Kordićem poručivši da "se osjeća blagoslovljeno". 

Petir još uvijek nije javnost obavijestila da li se nalazi u drugom stanju ili se osjeća blagoslovljeno samo zato što se uslikala u društvu ratnog zločinca osuđenog za smrt više od sto civila i tromjesečne bebe.

Sve ovo zvuči zastrašujuće, pogotovo kada znamo da nam ovakve osobe poput Marijane Petir iz klupa Evropskog parlamenta pametuju kako trebamo urediti državu i društvo. 

Prije nego Nino Raspudić, Marijana Petir i drugi bilo šta kažu o problemima u BiH, možda bi im najbolje bilo da pometu ispred svojih vrata i prestanu dijeliti svjetonazore s osuđenicima za ubistva tromjesečnih beba. 

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.