30.9.2017. 15:40
0
Hrvatska: Zaplijenjeno 66 kilograma marihuane prošvercane iz Crne Gore
Zagrebačka policija u suradnji sa službenicima Carinske uprave dovršila je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom i 33-godišnjakom, osumnjičenim da su iz Crne Gore prokrijumčarili oko 66 kilograma marihuane, priopćeno je u subotu iz Policijske uprave zagrebačke.

 Istragom je utvrđeno da je 42-godišnji muškarac, prvoosumnjičeni za krijumčarenje droge, angažirao 33-godišnjaka za šverc droge iz Crne Gore preko hrvatske državne granice na dubrovačko-neretvanskom području.

 Tridesettrogodišnjak je u crnogorskom gradu Podgorici sakrio 66 kilograma marihuane u osobni automobil Peugeot Boxer 333 zagrebačkih registracija, u posebno preuređen prostorima u unutrašnjosti vozila, koje je potom utovario na priključno vozilo teretnog vozila marke Scania, krapinskih registracija.

 Nakon što je drogu prokrijumčario u Republiku Hrvatsku na dubrovačkom-neretvanskom području ga je, prema dogovoru, dočekao prvoosumnjičeni 42-godišnji muškarac i preuzeo osobni automobil te se vozilom uputio prema Zagrebu, gdje su ga službenici Carine zaustavili u redovitoj kontroli.    

 Daljnjim kriminalističkim istraživanjem temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, policijski službenici Službe kriminaliteta droga su pretragom osobnog automobila Peugeot Boxer u unutrašnjosti pronašli sakriveno 72 paketa marihuane, ukupne težine  66.076 grama.

 Nakon kriminalističkog istraživanja dvojica osumnjičenih predani su pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava, navode iz PU zagrebačke.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.