2.11.2017. 14:25
0
Vožač koji je nasrnuo na putnicu dobio otkaz
Riješena je misterija sukoba koji se prije dva dana dogodio na okretnici autobusa 56 na Petlovom brdu.
- JKP GSP „Beograd“ je istražio incident koji se desio u vozilu na liniji 56, na okretnici Petlovo brdo. Uprkos veoma agresivnom i nedoličnom ponašanju putnice i njenim fizičkim nasrtajima na praznu vozačku kabinu, uvidom u video zapis iz vozila ustanovljeno je da je vozač autobusa pretjerano, neprofesionalno i neprihvatljivo reagirao. Na snimku se jasno vidi da je vozač, vidno iziritiran uvredama i histerijom, putnicu snažno odgurnuo iz vozila, tako da je pala na trotoar - saopštili su iz GSP “Beograd”. 

Nadležne službe odmah su reagirale.

- Pravilnikom o obavezama saobraćajnog osoblja vozačima je strogo zabranjen verbalni i fizički konflikt, kako sa putnicima, tako i sa ostalim učesnicima u saobraćaju. Nažalost, naš kolega je, umjesto da zbog neprimjerenog ponašanja putnice obavijesti Dispečerski centar i policiju, uzvratio agresijom, te će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak i postupak o raskidu radnog ugovora. JKP GSP „Beograd“ se izvinjava svim putnicima zbog doživljenih neprijatnosti i zahvaljuje se za strpljenje i uvažavanje tuđeg rada. Svi moramo imati na umu da u uslovima otežanog saobraćaja i redova vožnje, koji se dešavaju što zbog rekonstrukcija, što zbog nezgoda i gužvi, kod svih učesnika u saobraćaju dolazi do pojačane nervoze što može uzrokovati veoma nepredvidive i nepoželjne situacije sa dalekosežnim i tragičnim posljedicama - dodali su iz GSP “Beograd”

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.