30.11.2017. 12:12
4
Vučić: Praljkov čin nije kukavički, ne bih se rugao
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se ni na koji način ne bi rugao činu haškog osuđenika Slobodana Praljka, koji je juče izvršio samubistvo u sudnici Haškog tribunala, te da su dvostruki aršini EU ono što vidi kao problem.

"Ja se tom činu ne bih rugao ni na koji način i ne bi ga nazivao kukavičkim, ali bih imao šta da poručim ljudima u Evrpskoj uniji povodom njihovih različitih aršina i reči izgovorenih o Srbiji i Hrvatskoj povodom poslednjih presuda", rekao je Vučić novinarima.

Istakao je da će i danas govoriti o tome na sastanku sa predstavinicma 27 ili 28 zemalja EU.

"Pokušaću da im ukažem na to čemu je Srbija izložena, a kako se naprave slepi i gluvi, ponekad i glupi, kad su neki drugi u pitanju", napomenuo je Vučić.

Osvrćući se na reakcije iz regiona na posljednju presudu liderima Herceg-Bosne, Vučić je rekao da mnogi drugi ne gledaju istim očima, kroz istu vizuru, kako su oni posmartali stvari.

"Državno rukovodstvo Srbije akcenat je stavilo na budućnost, ne bežeći od prošlosti i teških tema, ne bežeći od iskazivanja poštovanja prema žrtvama, naprotiv. To su bile naše ključne rečenice. Ali, po reakciji u drugim delovima našeg regiona vidite da niko budućnost nije ni pomenuo", rekao je Vučić.

On je izrazio žaljenje što su se, kako je naveo, neki i juče bavili Srbijom i Srbima.

"Mi se nadamo da će ljudi razumeti da mi moramo da živimo zajedno i da gledamo u budućnost, a da li ćemo to umeti i uspeti to je već druga stvar", rekao je Vucić, pišu Nezavisne.

(Alen Avdić)

 
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.