16.12.2017. 18:45
0
Otkriveno ko je unajmio šestoricu Splićana da "rasture" Beograd: U grupi kriminalaca i jedan Hercegovac
Splićane koji su učestvovali u neredima na južnoj tribini stadiona Partizana, u srijedu navečer na derbiju Partizana i Crvene zvezde, unajmio je kriminalac iz beogradskog podzemlja koji je povezan sa škaljarskim kriminalnim klanom


Također, ovaj medij piše kako su trojica Hrvata Ante Firić (26) i Damir Tovarović navodno za svoje “usluge” dobili 10.000 eura da dođu u Beograd i sudjeluju u okršaju frakcija Grobara s ciljem zauzimanja tribine, odnosno u tučnjavi za prevlast na tribini, iza čega se kriju kriminalne pobude. 

Srbijanska navijačka scena u velikoj je mjeri povezana s krim miljeom, a tamošnje navijačke grupe produžena su ruka raznim kriminalnim grupama koje svoj interes vide upravo u navijačkim grupama, vladavini na tribinama… 

Kako bilo, tučnjava frakcija odjeknula je medijskim prostorom, ne samo u regiji, nego i u ostatku Evrope. Tim više što su na površinu izašle upravo kriminalne pobude, a javnosti je posebno zanimljivo, odnosno javnost se pita što su šestorica Splićana, kršnih i žestokih momaka iz Dalmacije koji nemaju apsolutno nikakve veze s navijačkom subkulturom, radila na Partizanovom Jugu.

Navodno je Filip Korać, desna ruka šefa Zemunskog klana Luke Bojovića, s izvjesnim hercegovačkim kriminalcem dogovorio sve detalje akcije. On je angažirao svoje ljude da dođu u Beograd i izazovu haos, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.