26.3.2018. 12:21
0
Odbijene žalbe za Pelješki most, Kinezi potpisuju ugovora o izgradnji
Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (Dkom) Republike Hrvatske odbila je obje žalbe koje su podnesene na odabir kineskog konzorcija, predvođenog tvrtkom China Road and Bridge Corporation, za gradnju Pelješkog mosta.

Dkom je odbio žalbu austrijskog Strabaga i talijansko-turskog konzorcija Astaldi- Ictas nakon više od dva mjeseca analize njihovih žalbenih navoda, navodi zagrebački Večernji list.

Nakon odbijanja tih žalbi više nema prepreka za potpisivanje ugovora o gradnji mosta, a očekuje se da će to biti učinjeno u sljedećih desetak dana.

Ponuda kineskog konzorcija za gradnju Pelješkog mosta iznosila je 2,08 milijardi kuna bez PDV-a (oko pola milijarde maraka), Astaldi i Ictas 2,55 milijardi kuna bez PDV-a, dok je Strabagova ponuda iznosila 2,62 milijarde kuna bez PDV-a.

(FENA/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.