12.6.2018. 13:46
0
Ospice u Dubrovniku: Još tri ili četiri osobe pod sumnjom
Voditelj Odjela za infektologiju dubrovačke Opće bolnice dr. Stjepan Đuričić izjavio je danas u Dubrovniku kako je potvrđeno dvanaest slučajeva ospica, a za još tri ili četiri se čeka potvrda, s tim da se broj mijenja iz sata u sat.

Svih dvanaestero oboljelih imali su stabilna klinička stanja, a dio ih je već otpušteno na kućnu njegu, potvrdio je Đuričić, a prenosi Hina.

Napomenuo je kako su u ponedjeljak navečer i utorak ujutro na odjel primljene dvije osobe sa sumnjom na ospice. 

"Blažeg su kliničkog tijeka, uzeti su im uzorci i bit će pušteni na kućnu njegu. Može se posumnjati na ospice kod svakoga tko za simptome ima frebilitet, kašalj, hunjavicu, crvenilo očiju, osip koji se širi iza ušiju, na čelu, po vratu preko trupa i ekstremiteta", izjavio je Đuričić.

"Kad posumnjate da imate ospice, preporuka je telefonski kontaktirati svog liječnika ili pedijatra i prenijeti mu svoja zapažanja, a da on da mišljenje ima li razloga za odlazak na Odjel infektologije. Tako će se smanjiti pritisak i gužva u čekaonicama ambulante primarne zaštite i Hitne pomoći", naveo je Đuričić, javlja N1.

Dodao je kako među stanovništvom nema panike, a da se oboljeli s blažom kliničkom slikom ne hospitaliziraju, već im se uzmu uzorci. Ako za to postoje uvjeti, ti su oboljeli u kućnoj izolaciji.

Direktor županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić istaknuo je kako je nužno daljnje procijepljivanje populacije, kako bi se širenje opcija zaustavilo.


(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.