26.6.2018. 9:55
0
Zaev najavio ostavku ukoliko referendum ne uspije
Makedonski premijer Zoran Zaev uvjeren je da će referendum o dogovoru s Grčkom oko imena biti uspješan, a ukoliko se to ne dogodi, najavio je da će podnijeti ostavku.

Zaev je nedavno postigao sporazum s grčkim kolegom Alexisom Tsiprasom prema kojemu će Republika Makedonija ubuduće imati službeni naziv Republika Sjeverna Makedonija.

 "Makedonija nema 'plan B'. Gotovo 80 posto građana želi članstvo u Europskoj uniji i NATO-u. Uvjeren sam da će građani donijeti tu odluku na referendumu", rekao je Zaev u intervjuu za makedonsku 1TV.

 Po njegovim riječima, važno je da članice EU i NATO pošalju poruku ohrabrenja Makedoniji.

 "Makedonija ne samo da je napravila uspjeh, već i model o tome kako rješavati 30-godišnji spor. Ne sumnjam da će nam poslati ohrabrujuću poruku", ustvrdio je Zaev.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.