1.5.2019. 17:21
8
Dačić odgovorio Zvizdiću: Oni što hoće da budu veliki, neka čekaju
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je besmislenom izjavu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića da bi promjena granica značila otvaranje Pandorine kutije na Balkanu, ističući da je ta kutija već otvorena kada su neki priznali Kosovo.

Dačić je poručio da BiH niko ne pita kako će biti riješeno pitanje Kosmeta. 

On je u izjavi novinarima naglasio da Zvizdić kao predsjedavajući Savjeta ministara BiH u tehničkom madatu ne može da predstavlja BiH /na sastanku o zapadnom Balkanu u Berlinu/.

Dačić je dodao da Zvizdić ne treba da bude prisutan kada se razgovara o Kosmetu i podsjetio da se Beograd nije miješao u to kako će se riješiti spor Atine i Skoplja.

On je poručio da o rješavanju pitanja Kosova treba da se razgovara sa velikim silama.

"Oni što hoće da budu veliki, neka čekaju. Mislim da nisu dovoljno veliki da se o tome pitaju", rekao je Dačić.


(SRNA/Amila Alijagić)

8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.