21.12.2019. 21:01
1
Bandić opet napao novinarku jer mu se nije svidjelo pitanje, umiješao se i snimatelj
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je ponovno izvrijeđao novinarku koja mu je postavila pitanje koje mu se nije svidjelo, a kada se umiješao snimatelj iste medijske kuće koji je stao u odbranu svoje kolegice onda se okomio i na njega.

Dok je obilazio lokaciju na kojoj je planirana izgradnja postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada i sortirnica reporterka Sanja Vištica pitala ga je li mu neugodno što je Novi Zagreb prekriven smećem, na što je optužio nju da je kriva jer ne odvaja otpad.

- Neugodno mi je jer vi ne radite svoj posao. Ne odvajate otpad. Idemo kući, kod vas i kod mene. Dok to ne budete radili nemamo o čemu pričati. Niste mi uvjerljivi - kazao joj je Bandić, a zatim se okrenuo prema snimatelju koji ga je pitao zašto ju napada i odgovorio da je on "psiholog". Nakon toga je i njega optužio da ne odvaja otpad.



- Ja sam psiholog. Ja to kužim. Po očima vidim da ona ne odvaja. Idemo se odmah uvjeriti. Platit ću svima ručak. Sto posto ne odvajate otpad. Vidi vam se na očima - kazao je.

Gradonačelnikov napad na novinarku komentirao je danas i gradski zastupnik Renato Petek koji je na svom Twitter profilu poručio da "Bandić napadom skreće temu s problema koje negira i namjerno se njima ne želi suočiti", prenosi Večernji.


(Amila Alijagić)

 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.