22.3.2020. 9:21
0
U Srbiji 188 zaraženih koronavirusom
U Srbiji je u noći između subote i nedjelje potvrđeno novih 17 slučajeva koronavirusa, što znači da je u zemlji ukupno 188 zaraženih, objavilo je ministarstvo zdravstva.

U petak je u Srbiji preminuo prvi pacijent zaražen koronavirusom, a najmanje 12 ih je u kritičnom stanju i na respiratorima.

Od subote u 18 sati do nedjelje ujutro u osam sati testirani su uzorci još 28 potencijalno zaraženih osoba, od kojih je 17 bilo pozitivno na koronavirus, prenosi Hina.

Zbog teže kliničke slike hospitalizirano ih je 11, a šestero pacijenata upućeno je izolaciju u kućnim uvjetima.

Dosad je u Srbiji testirano ukupno 700 osoba.

U subotu je u Srbiji je zabilježen najveći broj potvrđenih slučajeva od pojave kronavirusa na dnevnoj razini - 36, a srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio da će od nedjelje stupiti na snagu nove mjere jer građani nisu pokazali dovoljno discipline i nisu ozbiljno shvatili prijetnju koju nosi širenje zaraze koronavirusom.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.