1.5.2020. 11:11
0
Novinarka o Vučićevoj vlasti: Vi perite ruke, ali prvo da vam isperemo mozak
Ova vlast je iskoristila vanredno stanje da glavne medije pretvori u pse čuvare, ocijenila je poznata beogradska novinarka Gordana Suša, prenosi “N1“.

Suša je u online debati ocijenila da se društvo raspolutilo i da je vanredno stanje u Srbiji idealna prilika za vlast da kontroliše umove ljudi.
 
Državni projekt

– Došli smo u situaciju, vi perite ruke, ali prvo da vam isperemo mozak – rekla je Suša.

Ona je na pitanje Antonele Rihe, koja je moderator debate na platformi „Zoom“, o kovanici premijerke Srbije Ane Brnabić “tajkunski mediji”, istakla da je bezobrazno govoriti tako o listu „Danas“, čiji su novinari jedva postali vlasnici tog lista, a u tu kategoriju ne staviti “Pink” i Željka Mitrovića, koji iznajmljuje jahte, helikoptere, filmske studije…

– Ili ne zna šta su tajkunski mediji ili svjesno laže – konstatovala je ona i istakla da je tokom vanrednog stanja zbog ponašanja vlasti prema medijima reagirala i Evropa, koja je inače prilično spora u svemu.

– To je ovdje državni projekt, da se guši sloboda medija i sve nezavisne institucije – rekla je Suša i ocijenila da, iako Regulatorno tijelo za elektronsko medije ne radi svoj posao, radi Biro za društvena istraživanja.

– Za 15 dana marta u dnevnicima Aleksandar Vučić je imao 14.219 sekundi, opozicija 112 sekundi, Savez za Srbiju 87 sekundi. Šta je narod mogao da čuje, samo ono što kaže Vučić – izjavila je Suša.

Ona je ocijenila da je veoma opasno targetiranje opozicije da je “za koronu”, podsjećajući šta se dogodilo 1999. godine sa Slavkom Ćuruvijom, koji je ubijen poslije slične kampanje.

Opozicija postala nevidljiva

– Da se ne pravimo ludi, svi nezavisni mediji su meta ove bahate vlasti koja šalje pse, medijske čuvare da se obračunavaju sa kolegama – rekla je Suša.

Ona je dodala da je opozicija postala nevidljiva u vanrednom stanju, ali da su poštovali sva pravila i imali vrlo konstruktivne prijedloge da se obuzda koronavirus.

– Mislim da će situacija biti još gora ako Evropa ne napravi pritisak na ovu vlast. Mi treba da zahtijevamo da sve relevante političke opcije imaju svoje vrijeme predstavljanja u medijima, uključujući i one koji su za bojkot izbora, da bi građani saznali zašto su za tu odluku – rekla je Suša.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.