3.9.2020. 18:23
0
Nuhodžić poručio da će pronaći počinioce gnusnih krivičnih djela koja udaraju na temelj Crne Gore
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je iz Pljevalja da se ozbiljno radi na istragama, da je najveća odgovornost na onima koji su nacionalističkim istupima stvorili atmosferu za ono što se događa u Pljevljima, te „da je zajednički život svetinja svih nas“.

- U Pljevljima sam da poručim našim građanima da ozbiljno radimo na istragama i da ćemo upotrijebiti sva zakonska sredstva da pronađemo počinioce gnusnih krivičnih djela koja udaraju na temelj Crne Gore. Da naglasim i da istražujemo ima li nalogodavaca. Ali i da ocijenim da ih ne mora biti ako je neko tokom kampanje kontinuirano stvarao atmosferu da se pripadnicima manjina ovo dogodi. Na onima koji se zalažu za podizanje spomenika fašistima, na onima koji uzvikuju nacionalističke parole, pjevaju nacionalističke pjesme i bodre druge da to čine – leži najveća odgovornost za ova događanja, jer stvaraju atmosferu za ovo. To je uzročno-posljedična veza, koja se ne može ignorisati ni prikriti neargumentovanim tvrdnjama o navodnim djelima tajne policije. Napadi na svakog građanina po osnovu nacije i vjere su napadi na multinacionalni i multivjerski sklad, što je najveće bogatstvo koje ima Crna Gora i po čemu je prepoznatljiva u regionu i šire – saopćio je ministar unutrašnjih poslova nakon sastanka sa predsjednikom Opštine Pljevlja, načelnikom Centra bezbjednosti, predstavnicima političkih partija: Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke i Socijaldemokratske partije, kao i drugim uglednim Bošnjacima-Muslimanima iz Pljevalja.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.