18.3.2021. 15:45
0
Biljana Plavšić u bolnici
Ona je već sedam dana kod nas u bolnici. Stabilno je, i s obzirom na njene godine dobro se drži jer ovo je opaka bolest, kaže jedan od ljekara.
Haška osuđenica i nekadašnja predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić (90) već sedam dana leži u bolnici "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu, a na liječenje je primljena zbog zaraze koronavirusom, potvrđeno je za Nova.rs iz ove zdravstvene ustanove, prenio je N1.

“Ona je već sedam dana kod nas u bolnici. Stabilno je, i s obzirom na njene godine dobro se drži jer ovo je opaka bolest. Mislim da će za koji dan biti otpuštena,” kaže za Nova.rs jedan od ljekara iz bolnice “Dr Dragiša Mišović”.

Doktor navodi da je ona na vrijeme dobila medicinsku njegu i da je to najvažnije.

“Primljena je sa početnom upalom pluća, ali sad joj je mnogo bolje”, kaže doktor.

Podsjetimo da je Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju (ICTY) 7. aprila 2001. godine podigao optužnicu protiv Biljane Plavšić za zločine počinjene tokom rata u BiH. Ona se 10. januara 2001. predala sudu u Hagu, a 2. oktobra 2002. godine izjasnila se krivom po jednoj tački optužnice – progon na političkoj, nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Osuđena je na 11 godina zatvora, a 14. septembra 2009. godine odobreno joj je prijevremeno puštanje na slobodu.


(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.