24.7.2021. 21:43
0
Vučić 'spustio loptu' nakon Dodikove galame: Pijetet žrtvama iz Srebrenice, sa Bošnjacima moramo da gradimo bratske odnose
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras, povodom odluke visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka (Inzko) da se u Krivični zakon BiH uvede zabrana i kažnjavanje negiranja genocida, da nije pristalica nametnutih odluka, jer one nisu nikada donosile ništa dobro, već samo veće podjele.

Vučić je, govoreći o Srebrenici, rekao da je cilj da Srbija izgradi prijateljske i bratske odnose sa Bošnjacima.

- Još nisam dobio analizu svih naši pravnih eksperata, ali ono što je važno jeste da prvo ukažem pijetet prema srebreničkim žrtavama i da sa bošnjacima gradimo bratske odnose - rekao je Vučić.

Rekao je da ćemo "morati da razgovaramo, da se poštujemo".

- A ne da gledamo kako da na bilo koji način da zabijemo jedni drugima nož na leđa. Znam da je teško, ali mi moramo da otvorimo taj širi društveni dijalog sa Bošnjacima. Moramo da čuvamo mir i moramo da gledamo budućnost. Nisam pristalica nametnutih odluka jer one nikad nisu donijele ništa dobro - naglasio je Vučić, prenose srbijanski mediji.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.