24.9.2021. 20:12
0
Lungescu: NATO poziva na hitnu deeskalaciju na sjeveru Kosova
NATO poziva na hitnu deeskalaciju na sjeveru Kosova, navela je danas glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu na svom Twitter nalogu.

- Pozivamo Beograd i Prištinu na suzdržanost, izbjegavanje jednostranih akcija i povratku na dijalog – napisala je Oana Lungescu.  Naglasila je da mandat KFOR-a ostaje kako bi obezbijedio sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve.  Zabrana vozila sa srpskim tablicama rano u ponedjeljak stvorila je napetost između Srbije i Kosova.

Kosovski premijer Albin Kurti rekao je da odluka nije usmjerena na Srbe na Kosovu.

- Naš cilj nije provokacija ili nestabilnost. Sve što se učini je zakonito. Mi provodimo samo ono što se traži od isteklog sporazuma - rekao je. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da je Priština do sada prekršila svaki sporazum.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.