1.12.2022. 21:21
1
Prva dama Crne Gore pod istragom: Otkud novac za skupu garderobu
Prva dama Crne Gore Lidija Đukanović našla se u centru pažnje regionalne javnosti kada se na jednom protestu pojavila u prsluku koji košta nekoliko hiljada eura.

Prema navodima crnogorskih medija, Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) razmatra pokretanje postupka protiv supruge Mila Đukanović zbog mogućnosti da joj se životni stil ne poklapa sa prihodima. Ona mjesečno prihoduje 915 eura, dok je predsjednikova plata oko 2.200 evra, zbog čega nema objašnjenja odakle prvoj dami sredstva za garderobu i nakit od više hiljada evra.

Lidija Đukanović uslikana je na protestu u Podgorici pod nazivom „Ima nas“ u prsluku marke „Dior“ koji košta oko 4.300 eura. Ovo je odmah pokrenulo polemiku u regionalnoj javnosti, a postavljeno je jasno pitanje – odakle prvoj dami novac za ovakvu garderobu?

Kako su na njeno pojavljivanje reagovali i crnogorski funkcioneri, Agencija za sprečavanje korupcije razmatra pokretanje postupka.

U pitanju je otvaranje istrage o tome odakle predsjedniku Milu Đukanoviću i njegovoj supruzi garderoba i skupocjeni satovi, koji prema procjenama vrijede i nekoliko miliona eura. Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije njih dvoje su prijavili prihode od ukupno 3.115 eura.

ASK je do sada u svakom postupku koji je pokrenula, a koji se ticao porodice Đukanović, utvrdila da kršenja zakona nije bilo.

Iz Agencije su za crnogorske medije šturo odgovorili u kojoj je fazi postupak koji je pokrenut u odnosu na predsjednika države Mila Đukanovića koji se odnosi na njegove satove i da li je ASK kontaktirala s kompanijama koje proizvode satove koje predsjednik nosi u javnosti.

„Postupak je u toku, zbog čega, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, nismo u mogućnosti da vam u ovoj fazi ponudimo više informacije. Po okončanju postupka, Agencija za sprečavanje korupcije će odluku učiniti javno dostupnom“, rekli su iz ASK-a za crnogorski „Dan“.

Supruga predsjednika Crne Gore u redovnom izveštaju ASK-u prijavila je mjesečne prihode od 915 eura. Ona je, kako se navodi, vlasnica šume od 2.411 metara kvadratnih, porodične zgrade, pomoćne zgrade,dvorišta, livade i jedne hartije od vrijednosti.

Njen suprug prijavio je predsjedničku platu od oko 2.200 eura mesečno. Milo Đukanović je vlasnik više livada, pašnjaka i stambenih objekata u Crnoj Gori, koje je stekao nasljedstvom.

Uprkos ovakvim mjesečnim primanjima, Lidija Đukanović često je fotografisana u odjevnim kombinacijama koje premašuju njenu i platu njenog supruga, koje su zvanično prijavljene.

Prošle godine supruga Đukanovića je na mirovnom forumu u Parizu odabrala skupu odjeću – odlučila se haljinu brenda „Valentino“, koja košta 3.500 eura.

Prva dama Crne Gore je i nedavno na sebi imala haljinu marke „Emilia Wickstead“, koja je na pojedinim sajtovima dostizala cijenu od oko 3.000 evra.

Lidija Đukanović je poznata i kao ljubiteljka skupih torbi, pa se i ovog puta, kao i ranije odlučila za marku „Dior“. Slična torba u crnoj boji košta, kako je objavljeno, 4.100 eura, piše Nova.rs 



(Erna H.)


 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.