28.4.2023. 16:29
0
Jana Ć.19-godišnja dilerka puštena na slobodu: Kod ne pronađena dva pištolja
Tinejdžerki Jani Ć. (19) iz Čačka (Srbija) koja je početkom aprila uhapšena, jer su kod nje tokom pretresa kod Požege pronađena dva pištolja sa dvadeset metaka i vagica za mjerenje, nije produžen pritvor.

Ona je nakon što je isteklo određeno zadržavanje puštena na slobodu, odakle će čekati nastvak procesa – potvrdio je za RINU izvor blizak istrazi.

U trenutku hapšenja djevojka iz Čačka bila je u društvu dvojice muškaraca srednjih godina, kod njih su naknadno pronađeni noževi i panciri i njima je također određen pritvor.

Kako se saznaje, oni su još uvijek iza rešetaka.

Podsjetimo, ona je privedena u automobilu “audi A3” čačanskih tablica nakon što je automobil u kojem je bila sa dvojicom mladića Milanom Đ. i Ivanom Š. zaustavljen zbog nepropisnog preticanja.

Policija im je naredila da ih prate do policijske stanice, kada su, muškarci izbacili djevojku iz automobila. Jana je držala torbu, u kojoj se nalazilo oružje.

Ubrzo su uhapšena i dvojica muškaraca koji su se udaljili sa lica mjesta, ali ih je policija ubrzo pronašla.

Jedan od njih – Milan Đ. je već optuživan upravo zbog posjedovanja oružja i to prije manje od dva mjeseca.

Obavještavamo da se pred Višim sudom u Čačku vodi postupak protiv Milana Đ. iz Čačka, po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Čačku od 30. Januara 2023. godine zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela Izazivanje opšte opasnosti – saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva u Čačku, prenosi Blic.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.