3.3.2024. 10:52
0
Maloljetna osoba slala prijeteće mejlove na adresu srednje škole u Tivtu
Policija je identifikovana maloljetnu osobu osumnjičena za lažno prijavljivanje za postavljenu eksplozivnu napravu u školi u Tivtu.

Iz Uprave policije je saopšteno da je maloljetno lice staro 17 godina, putem mejla uputilo poruku prijeteće sadržine na adresu srednje mješovite škole "Mladost" u Tivtu.

- Pripadnici policije su, u odnosu na navedeno lice, podnijeli krivičnu prijavu nadležnom Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo lažno prijavljivanje. Ovo lice je, kako se sumnja, 29. februara uputilo mejl prijeteće sadržine na adresu Srednje mješovite škole "Mladost" u Tivtu, čiji sadržaj se odnosio na navodno postavljenu eksplozivnu napravu u toj ustanovi - saopćeno je iz policije.

Dodaju da će službenici Uprave policije nastaviti rad na predmetima ovog tipa i istraživanje ovakvih kriminalnih aktivnosti sa posebnom pažnjom, u cilju zaštite najranjivijih društvenih kategorija.

- Naglašavamo i ukazujemo maloljetnim licima, ali i cjelokupnoj javnosti da aktivnosti koje se preduzimaju u sajber prostoru podrazumijevaju i odgovorno ponašanje svih korisnika informacionih tehnologija, a odgovornost je na svakom pojedincu koji eventualno krši pozitivno pravne propise. Istovremeno apelujemo na roditelje ali i na prosvjetne radnike da povećaju pozornost i nadzor djece u sajber prostoru u cilju njihove zaštite i zaštite cjelokupnog društva - piše u saopćenju.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.